• Kurańska M., Polaczek K., Malewska E., Prociak A., Związek gastronomii z technologią polimerów – czy jest możliwy? XXII Profesorskie Warsztaty Naukowe: Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych, 2019, Nowy Adamów.
  • Kurańska M., Auguścik M., Polaczek K., Prociak A., Ryszkowska J., Wpływ bio-polioli z odpadowego oleju spożywczego na właściwości otwartokomórkowych pianek poliuretanowych, PomeraniaPlast 2019, Międzyzdroje.
  • Kurańska M., Leszczyńska M., Kubacka J., Prociak A., Ryszkowska J., Sztywne pianki poliuretanowe modyfikowane bio-poliolem z oleju posmażalniczego, PomeraniaPlast 2019, Międzyzdroje.
  • Polaczek K., Auguścik M., Kurańska M., Prociak A. , Ryszkowska J., Open cell rigid polyurethane foams based on bio-polyols, 9th Conference Green Chemistry and Nanotechnologies in Polymeric Materials 2018, Kraków.
  • Uram K., Polaczek K., Kurańska M., Prociak A., Epoxidized oils and polyols based on used cooking oils, 9th Conference Green Chemistry and Nanotechnologies in Polymeric Materials 2018, Kraków, Polska.
  • Polaczek K., Uram K., Kurańska M., Prociak A., Bio-components from municipal waste, Baltic Polymer Symposium 2018, Jurmala, Łotwa.
  • Kurańska M., Prociak A., Polaczek K., Modyfikacja chemiczna posmażalniczego oleju palmowego. XXI Profesorskie Warsztaty Naukowe Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych 2018, Sulejów.
  • Polaczek K., Kurańska M., Prociak A., Odpadowy olej palmowy jako surowiec do syntezy bio-polioli, Kongres Technologii Chemicznej 2018, Gdańsk.